Δρούγκας Αχιλλέας

Δρούγκας Αχιλλέας
Πληροφορίες
  • Χώρα: Ελλάδα
  • Γεννήθηκε: 1940

ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο Αχιλλέας Δρούγκας γεννήθηκε το 1940 στον Πειραιά.

Σπούδασε Χαρακτική και Σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών από το 1958 έως το 1965.

Tο 1970 με Κρατική Υποτροφία συνέχισε τις σπουδές του στο Slade school of Firιe Art του Λονδίνου.

Με κρατικές υποτροφίες μελέτησε το 1966 τα λαϊκά σπίτια και τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Δυτικής Μακεδονίας και το 1970 πήγε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε στο Slade School of Fine Art έως το 1973 κοντά στους Alfred Gross και B. Dos Santos. Με υποτροφίες, εξάλλου, του Ιδρύματος Ford, έμεινε το 1976 και 1977 στις Η.Π.Α., όπου παρακολούθησε τεχνικές λιθογραφίας σε πανεπιστήμια και εργαστήρια, όπως το Tamarind Institute. Παρουσίασε γιά πρώτη φορά το έργο του στην Αθήνα το 1974.

'Εχει μετάσχει, όμως, από το 1965 και σε σειρά ομαδικών εκθέσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σαν χαράχτης έλαβε μέρος στις πιο σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις από το 1967-1976.
'Εργα του έχουν εκδόσει οι Christie's Contemporary Art, Λονδίνο, Editions Alecto, Λονδίνο, International Graphic Art Society, Νέα Υόρκη, Redferrι gallery, Λονδίνο, Γκαλλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα.
Χαρακτικά του βρίσκονται στο Museum of Modern Art, Νέα Υόρκη, Victoria and Albert Museum, Λονδίνο, National Museum of Wales, Bibliotheque Nationale, Παρίσι και άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και Η.Π.Α.
'Εχει πάρει δύο φορές υποτροφία του Ιδρύματος Ford.

Το έργο του κινείται στο χώρο των μεταμοντέρνων τάσεων και ισορροπεί ανάμεσα στον κριτικό και τον υπέρμετρο ρεαλισμό πλαισιούμενο από την τεχνική της οφθαλμαπάτης.

Το 1974 άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και to 1978 είχε την πρώτη ατομική eκθεσή του στην Γκαλλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα.
Έκτοτε έχει εκθέσει ζωγραφική σε διάφορες Γκαλλερί της Ευρώπης και της Αμερικής.
Το 1982 ζωγράφισε ένα Mural 45 μέτρων για το ξενοδοχείο Αtheneum Intercontinental στην Αθήνα.
Έργα του βρίσκονται ατην Eλλάδα στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Πιερίδη και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ