Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Μπάικας Ραφαήλ - Εσωτερικό

[Σύνδεση για προβολή τιμής]
1-024-02283
Καλλιτέχνης:
Μπάικας Ραφαήλ
Υψος:
130 εκατοστά
Πλάτος:
210 εκατοστά
Υλικό:
Ελαιογραφία σε καμβά
Πιστοποιητικό:

ΜΠΑΙΚΑΣ ΡΑΦΑΗΛ

Σπούδασε στην ΑΣΚΤ (1984-1989) κοντά στον Π. Τέτση. Είναι από τους νεότερους δημιουργούς, στο έργο των οποίων, η παράσταση επιστρέφει δυναμικά, ανάγει σε κύριο θέμα του έργου του τη γυναικεία μορφή, μέσα σε γυμνούς – θεατρικούς εσωτερικούς χώρους.

Δεξιοτέχνης της αναπαραστατικής ζωγραφικής, ο Ραφαήλ Μπάικας, αναζητώντας «το σιγανό βέλος της ομορφιάς», που δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στην ωραιότητα, αλλά κυρίως στην αυτογνωσία συχνά ακολουθεί ακαδημαϊκά εικονογραφικά και στυλιστικά πρότυπα, για να τα επεξεργαστεί στη συνέχεια με το προσωπικό γλωσσικό του ιδίωμα, τρέποντας τη ζωγραφική επιφάνεια σε ένα ονειρικό, μεταφυσικό πεδίο με εναλλασόμενα διάκενα σκιάς και φωτός, όπου άλλοτε αιωρείται η νοσταλγία του παλαιού εργαστηρίου κι άλλοτε εφορμά ο παρών χρόνος κι όπου η εικονοποιημένη συμπύκωνση της νεανικής γυναικείας παρουσίας – κυρίαρχου θέματος της ζωγραφικής του -, άλλοτε μεταποιείται σε ανεξιχνίαστη, λυρική αλληγορία κι άλλοτε σε άϋλη σχεδόν ποιητική υπόσταση.
Ατομικές εκθέσεις:1993: Έκφραση 1995: Έρσης 1996: Πρίσμα, Λειβαδιά
και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.