Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Σάμιος Παύλος - Νεκρή φύση

[Επικοινωνήστε για Τιμή]
1-032-04372
ΦΠΑ:

Αποστολή εντός Ελλάδος ΔΩΡΕΑΝ

Καλλιτέχνης:
Σάμιος Παύλος
Υψος:
70 εκατοστά
Πλάτος:
70 εκατοστά
Υλικό:
Ακρυλικό σε καμβά
Πιστοποιητικό:
Λεπτομέρειες:
Έργο του 2002

ΣΑΜΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, με δασκάλους τους Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη. . Ο Νίκος Νικολάου είχε σαν αρχή το σχέδιο και την παράδοση της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης και ο Γιάννης Μόραλης εισήγαγε τους σπουδαστές του στη σύγχρονη τέχνη. Σπουδαίοι δάσκαλοι που τους οφείλει πολλά, όπως επίσης και στο Γιάννη Τσαρούχη. Είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει στο Παρίσι και να μάθει τόσα πολλά για την ελληνική παράδοση, μέσα από τα μάτια ενός μοναδικού ζωγράφου που στα πρώτα του έργα τον επηρέασε πολύ. Την ίδια εποχή ήταν στη μοναδική παρέα του «Μαγεμένου Αυλού», όπου ο Μάνος Χατζιδάκις, μάγος του λόγου και γνώστης της ανάγκης των νέων, τους έμαθε να σκέπτονται χωρίς όρια.

Από το 2000 είναι καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Εργαστήριο παραδοσιακής ζωγραφικής fresco-βυζαντινές εικόνες-χειρόγραφα). Έχει ζωγραφίσει με την τεχνική του fresco πολλές μικρές εκκλησίες.
Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Παρίσι. Οι συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις ξεπερνούν τις δεκαπέντε και οι περισσότερες αφορούν τη γαλλική εικαστική πραγματικότητα.