Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Product filters Product filters

Σούτογλου Έφη

Tο ζωγραφικό έργο της Έφης Σούτογλου είναι μια πηγαία και αυθεντική καλλιτεχνική δημιουργία που την παρακολουθώ χρόνια τώρα από πολύ κοντά. Η εξαίρετη δημιουργός από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα κινείται ανάμεσα στον ευρύ φαινομενικό ορίζοντα του κόσμου και το συστηματικό μέτρο της προσωπικής της ζωγραφικής χειρονομίας.

Η πολυδύναμη σχέση της Σούτογλου με το τοπίο και τη φύση είναι εμφανής και προσλαμβάνεται από τον θεατή σε κάθε της πινελιά.
Το τοπίο την απασχολεί έντονα σε όλη τη ζωγραφική της διαδρομή. Με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο η Έφη αποτυπώνει τη μαγεία του τοπίου , τη δύναμη της ομορφιάς και της ηρεμίας της φύσης, το ανήσυχο ή το γαλήνιο της θάλασσας, την υποβλητικότητα και την αταραξία των βουνών της, χωρίς ταυτόχρονα μέσα σε όλα αυτά να αποκόπτεται η σχέση και η αλληλεπίδραση του όλου με την ανθρώπινη παρουσία. Ο θεατής έχει την αίσθηση της ύπαρξης και της κίνησης μέσα στο χώρο των έργων της.
Η Έφη Σούτογλου αναπτύσσει τα θέματά της σε μικρές και μεγάλες επιφάνειες, κυρίως σε καμβά αλλά και σε χαρτί, δουλεύοντας συνήθως με λάδια που δημιουργούν την αίσθηση της ενάργειας και της ζωντάνιας αλλά και με ακρυλικά υλικά που προσδίδουν διαφάνεια και ρευστότητα στις συνθέσεις της.