Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Σπεράντζας Βασίλης

ΣΠΕΡΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού (1957-1967), όπου αργότερα εργάστηκε, στο εργαστήριο λιθογραφίας (1976-1987). Οι ατομικές του εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι πολυάριθμες, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, καθώς και των διεθνών καλλιτεχνικών διοργανώσεων, στις οποίες έχει συμμετάσχει, είναι οι περισσότερες Πανελλήνιες από το 1960 έως το 1987, το παρισινό Salon de Mai από το 1967 μέχρι το 1987, η Μπιενάλε του Σάο Πάολο το 1971 κ.ά.
Ο Σπεράντζας έχει καθιερώσει ένα απολύτως προσωπικό καλλιτεχνικό ιδίωμα. Η θεματολογία του είναι ανθρωποκεντρική, με έμφαση στη γυναίκα. Όλες οι μορφές στα έργα του έχουν τη διάσταση συμβόλου περισσότερο, καθώς μοιράζονται κοινά και όχι προσωπικά χαρακτηριστικά. Αντλώντας στοιχεία από την αρχαϊκή, βυζαντινή και λαϊκή τέχνη, μαζί με πολλά διδάγματα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, διαμορφώνει μια προσωπική μυθολογία χρωματικού πλούτου, έντασης αποχρώσεων και καθαρών περιγραμμάτων: οι μορφές του, σε κλειστά συνήθως περιβάλλοντα και συχνά με επαναλαμβανόμενα συμβολικά μοτίβα (καθρέφτης, βεντάλιες, τραπουλόχαρτα, γλάστρες κ.ά.) συγκροτούν έναν εικαστικό κόσμο άχρονο, λυρικό και συχνά ερωτικό και νοσταλγικό.

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.