Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Product filters Product filters

Σταυρίδου Μελίνα

Η Μελίνα Κρίστι Σταυρίδου γεννήθηκε στην Ν. Σμύρνη Αττικής στις 27 Οκτωβρίου 1971. Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και απόφοιτος του Αμερικάνικου κολεγίου Αθηνών (The American College) .

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συνεργάστηκε στη συγγραφή και ανάπτυξη επιστημονικών εγχειριδίων με την Κα Κατσέλη, τον Κ. Ξανθάκη, τον Κ. Νιάρχο και τον Κ. Ψυχοπαίδη.

Με τη ζωγραφική απασχολήθηκε επίσης από νεαρή ηλικία. Επαγγελματικά από το 2003, όπου συμμετείχε και διοργάνωσε την έκθεση με τίτλο "Μαζί στην πάλη της ζωής τους" στην Gallery Magna για τα μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων "Ερμής". Οι ζωγράφοι που συμμετείχαν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ήταν ο Κ. Σταθοπούλος Γεώργιος, ο κ. Σταθοπουλος Δημήτριος, ο Κ. Δασκαλάκης, ο Κ. Διαλετής, ο κ. Γεωργακόπουλος, ο Κ. Μυταράς και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Στις 15/15/2006 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική της έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκόπουλου με τίτλο "Μορφή και Φύση". Μέρος των εσόδων δόθηκε ως δωρεά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Στις 11/7/2007 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ατομική της έκθεση στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πειραιά με τίτλο «Μιθένια». Τα έσοδα δόθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 συμμετείχε στην Προσωρινή Έκθεση "Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν"

Η αγάπη της για τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς και η λατρεία της για την αρχαιοελληνική περίοδο είναι εμφανείς στα έργα της, που στόχο έχουν να αναδείξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα και την ευαισθησία της τέχνης.