Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Βακιρτζής Αλέξανδρος

Βακιρζής Αλέξανδρος

γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά από γονείς ζωγράφους. Μεγαλώνοντας σ' ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, όπως είναι φυσικό, τα εφηβικά του χρόνια ήταν γεμάτα καλλιτεχνικές ανησυχίες. Άρχισε μουσικές σπουδές φοιτώντας στο Ωδείο σε τάξεις πιάνου και κρουστών, παράλληλα συμμετείχε σε μουσικά σύνολα της εποχής εκείνης. Σε ηλικία 18 χρονών τον κέρδισε η τέχνη της ζωγραφικής, την οποία υπηρετεί με συνέπεια μέχρι σήμερα. Από το 1975 παρουσιάζει την εργασία του σε ατομικές εκθέσεις. Το 1982 φεύγει από την Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γαλλία. Με αφετηρία τη Γαλλία ταξιδεύει παρουσιάζοντας τη δουλειά του σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και στην Αμερική.
Καλλιέργησε αρχικά έναν υπαιθρισμό στα πλαίσια του ιμπρεσιονισμού, για να στραφεί αργότερα προς το σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Κατά την τελευταία δεκαετία κινείται στα πλαίσια των αναπαραστατικών τάσεων και επικεντρώνει τις προσπάθειες του στην απόδοση αρχαίων ελληνικών γλυπτών, όπως οι μετόπες του Παρθενώνα κ.α.

Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του υπάρχουν στο Υπουργείο Αιγαίου και είναι μέλος του "Maison d' artistes Paris".


Επιλογή Ατομικών Εκθέσεων:

Galerie Zygos, Αθήνα, 2003, 1988, 1985.

Πινακοθήκη Κορίνθου, Τιμητική έκθεση, 2002.

Χώρος Σύγχρονης Τέχνης Elements, 2001.

Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης, Αθήνα, 1999.

Galerie Ηλιοτρόπιο, Κύπρος, 1997, 1995.

Galerie Δεσμός, Ηράκλειο Κρήτης 1992.

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.