Προσοχή! Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies, όπως αυτή περιγράφεται στους όρους χρήσης. OK

Ζάκα Κατερίνα

Η Κατερίνα Ζάκα γεννήθηκε το 1947 στην Εύβοια και σπούδασε ζωγραφική στο κολλέγιο τέχνης της Χαϊδελβέργης και του Βερολίνου,με δάσκαλο τον Κάρλ Ρόζενμπεργκ και στο Νιούπορτ,Ροντ Άιλαντ.

Το 1977 και 1978 πραγματοποιεί την πρώτη της ατομική έκθεση στη γκαλερί <<KUK>> του δυτικού τότε Βερολίνου ενώ ταυτόχρονα στην ίδια πόλη συμμετέχει στην ομαδική έκθεση της <<F.B.K. Gallery>>.

Το 1979 συνεχίζει να εκθέτει με επιτυχία στο <<American House>> και

το 1980 στη Μπιενάλε του Βερολίνου.

Το 1981 παρουσιάζει δουλειά σε ζωγραφική στην <<Newport Gallery>> του Ροντ Άιλαντ.

Η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα έγινε τον Δεκέμβριο του 1985 στην <<Gallerie Ζυγός>> με κολλάζ καθώς λαμβάνει μέρος στη Σύνοψη 1985-86 του Ζυγού.

Το 1987,1989 και το 1990 συνεχίζει με τρεις εκθέσεις της με έργα ζωγραφικής στην ίδια γκαλερί.

Το 1993 και το 1994 παρουσίασε δουλειά της στη <<HENRI GALLERY>> στην Ουάσιγκτον D.C. και ακολούθησαν ατομικές εκθέσεις στην <<Antinor Gallery>> της Αθήνας και

το 1996 στην <<Esperson>> του Houston.

Το 1998 εξέθεσε στο <<Art on the 7th floor Gallery>> της Ουάσιγκτον D.C. και το 2003 στην <<Parish Gallery>> της Georgetown,Ουάσιγκτον D.C., ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο <<Vandegrift Gallery>> της Santa fe και στη <<Mahmuud Galleries>> της Ουάσιγκτον D.C.

To 2009 παρουσίασε τα έργα της στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης,στη Σύρο.Τον ίδιο χρόνο εξέθεσε τη δουλειά της στην <<Parish Gallery>> της Georgetown, Ουάσιγκτον D.C.

Το 2011 η Κατερίνα Ζάκα έλαβε μέρος στη δημοπρασία της <<Bonhams Gallery>> στο Λονδίνο.Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές συλλογές σ'ολόκληρο τον κόσμο, όπως του George M.Smith M.D. της οικογένειας Κένεντυ και πολλές άλλες,συμπεριλαμβάνοντας την Συλλογή Βορρέ στην Αθήνα.Επίσης,έργα της βρίσκονται στη <<Gallery 59>> στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.